donderdag 30 juli 2009

Hoe zou het zijn om ontwikkeld te zijn?



Wim de Bruijne exposeert het artikel Hoe zou het zijn om ontwikkeld te zijn? Bildung volgens prof. dr. Peter Bieri, dat 22 augustus 2008 verscheen in de Groene Amsterdammer. Een aantal firmanten is persoonlijk uitgenodigd om op deze tekst te reageren met klein beeldend werk, briefjes, losse opmerkingen, foto's, krabbeltjes, tekeningen. Vanwege de beperkte ruimte gaat het om inzendingen tot een afmeting van ongeveer 30 x 40 cm. Heb je uit jezelf behoefte op het artikel te reageren, laat dit dan even weten. - Of dóe het gewoon.

zondag 26 juli 2009

Komende vrijdag, 31 juli: Geluidsavond. Aanvang 20.00 uur. Eerst resoneert de menselijke stem tegen de wanden van de voormalige steenhouwerij. Daarna brommen en raspen, klikken en gillen, bonken en schuren uit elkaar gehaalde elektronische apparaten.
Voor het stemgedeelte is Theo Boomzinger verantwoordelijk. Zijn korte stemworkshop omvat het gebruik van de stembanden op alle mogelijke manieren. Expressief, bevrijdend, hoorbaar, voelbaar. De workshop vormt een introductie op een langere cursus die is opgebouwd uit mantra's en gekkigheid, stilte en beweging. Lees meer...
Het geluid van apparaten wordt opgewekt door Wim Dijkman. Hij fabriceert uit oude printplaatjes, gesloopt uit afgedankte elektronica onaffe instrumenten die allerlei geluiden voortbrengen. Van doffe bromtonen tot ijle klanken, in hoogtes en ritmes die soms te beïnvloeden zijn en soms niet. Door meerdere apparaten tegelijk te laten spelen, ontstaat een concert.
En - laatste nieuws - ook Rik Zutphen doet mee. Hij gaat performen, spelen met licht, papier en woorden.
De buitenkant, dit weekeinde.


zaterdag 25 juli 2009

Impressie vrijdagavond 24 juli hieronder. Van boven naar beneden: Optreden door Johan Willers & Co, met muziekapparaten. Aanbouwsel van Jan Mostert aan de oude Burgvliet-tafel die als toegangspoort fungeert, te weten een biechtstoel met hobbelpaard en puntenslijper. Fans van Johan. Affiche door David Clarke met daarop foto van afgietsel van Eva de Kleer.





donderdag 23 juli 2009

Regen of zon, woensdag van 19.30 tot 20.30 uur ontvangt de huishoudelijke dienst leden met voorstellen en ideeën.

zondag 19 juli 2009

Dagmenu.

zaterdag 18 juli 2009

Vrijdag 24 juli: live optreden door Johan & groep, met muziekapparaten. Aanvang 20.00 uur.
Beelden, beelden, beelden.



Bezoekers schilderen met water op wonderborden van David Clarke. Op de vloer een lichtobject van Marc van Amelsfoort.



Inhoud kistje van Claudia Huft.



Lamp door Marc van Amelsfoort.



David Clarke bevestigt één van de door hem gemaakt affiches. (foto's Ton van de Coevering)

dinsdag 14 juli 2009

Geluidsfilm Ma'at. Aanstaande vrijdag 17 juli toont Leden van de compositie een videofilm van twaalf jaar geleden. Het gaat om beelden van de even opmerkelijke als experimentele radio-uitzending Ma'at, live uitgezonden op 1 november 1997. Aan de opnamen werkten twintig kunstenaars mee. De vier uur durende uitzending werd geproduceerd door Radio Burgvliet en uitgezonden door RTV Gouwestad.




De film, waaronder het originele geluid van de radio-uitzending is gemonteerd, werd vervaardigd door HKT-producties, ook een Gouds initiatief. Op de film zijn veel destijds bekende figuren te zien en te horen. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 24.00 uur.



De beeldband loopt ononderbroken door, net als de radio-uitzending destijds onherroepelijk doorging. Let op het aanvangstijdstip: 20.00 uur.



(Video-stills: HKT-producties.)
De avond van de aankondiging (10 juli) werd gevolgd door 'schilderen in het donker' onder leiding van David Clarke. De aankondigers waren Henri Boere, Anton Andriessen (namens Ton van de Coevering), Kees Hendriks, Jan Graafland, Frank Jan Uittenbogaart, Gerda Paans, Jan Mostert, David Clarke, Mieke Bohnen, Kees Vossestein en José Krijnen. Aangekondigd door Hanneke Hemmes.








vrijdag 10 juli 2009

Foto's - Ton van de Coevering.





Vitrine Ton van de Coevering.



Koffertjes Lies Tredgett.



Zaaloverzicht, rechts installatie Mieke Bohnen.



Geluidskistjes Wim Dijkman.



Vervoer Mieke Bohnen.

dinsdag 7 juli 2009

Programma vrijdagavond 10 juli.
Eerst, om 21.00 uur: Avond van de aankondiging. Iedereen die wil kan een aankondiging doen. Opgave van deelname mogelijk tot het begin van de avond. De aankondigingen worden niet gevolgd door een daadwerkelijk optreden, de aankondigingen zijn het doel. Tegen 23.00 uur deel twee van de avond: Schilderen in het donker. Onder leiding van David Clarke, met door hem meegebracht materiaal, voeren de aanwezigen een creatief experiment uit in het nachtelijk duister.

zondag 5 juli 2009

Enkele beelden van de opening. (Met dank aan Ton van de Coevering.)









vrijdag 3 juli 2009

Vandaag is de dag van de officiële opening. Vanavond 21.00 uur. Om deze feestelijke gebeurtenis luister bij te zetten, spelen Miranda Driessen en Maja Mirocha het nieuwe muziekstuk Tijdglas, geschreven door Driessen. Tijdglas is geënt op de klank van glazen objecten. Het stuk wordt uitgevoerd met traverso en elektronica. Fluitiste Mirocha bespeelt de traverso, een voorloper van de dwarsfluit, Driessen de elektronica. Verder is er natuurlijk van alles te zien. De zaalinrichting is opnieuw omgegooid. De tentoonstelling werd verrijkt met een kleine stadscamping. Het kunstgras beschikbaar gesteld door de Gamma.

woensdag 1 juli 2009

Kort voor de officiële opening op vrijdag plaatsen verschillende firmanten hun bijdrage. Onder anderen Pim Leefsma en Lies Tredgett. Pim vervaardigde het schilderij boven de ingang. Lies pakte zaterdag haar koffertjes met persoonlijke herinneringen uit en liet een deel ervan ter bezichtiging achter. Andere contribuanten zijn Guus Muller (tekst) Else Hofstede (hangmatten) en Mieke de Haan (film).