zondag 13 september 2009

18 september: Bildung en fotografie
Wim de Bruijne exposeert sinds juli het artikel 'Hoe zou het zijn om ontwikkeld te zijn? Bildung volgens prof. dr. Peter Bieri'. Dit artikel verscheen 22 augustus 2008 in de Groene Amsterdammer.

Vrijdag 18 september organiseert Wim de Bruijne naar aanleiding van dit artikel een avond over Bildung. Na een korte inleiding door Henri Boere bespreekt Wim negen vormen van Bildung en nodigt hij kunstenaars uit één van deze vormen van Bildung te adopteren met het oog op een groepstentoonstelling, volgend jaar in de Jeruzalemkapel. Wie zich vooraf op de hoogte wil stellen van de negen vormen van Bildung die vrijdagavond worden behandeld, kan terecht in de tentoonstelling of hier meer lezen.

Na de pauze, zo rond half elf, vertelt Frank Penders over zijn fotografie, hoe hij eerst de mens in beeld brengt en vervolgens de ruimte waar deze mens in leeft. Die twee staan tot nu toe los van elkaar. Daarna vertelt hij over zijn nieuwe project 'De verrommeling van Nederland'. Hoe wil hij te werk gaan, wat zijn zijn interesses, wat hoopt hij te bereiken?

De avond begint deze keer om half negen.