maandag 21 september 2009

Vrijdag 25 september: Avond van de korte film.
Twee voorstellingen, aanvang 19.00 en 21.00 uur. Laatste vrijdagactiviteit van 'Leden van de compositie'. Er zijn onder andere films te zien van kunstenaars die werken met schaalmodellen. Beide voorstellingen zijn identiek. Voor studenten en leden van de Firma Van Drie is de toegang gratis, anderen wordt 5 euro gevraagd. Wie zeker wil zijn van een plaats kan reserveren via website www.ruim1op10.nl. De avond is namelijk georganiseerd door dit museum, samen met Impakt te Utrecht

Zondagmiddag 27 september: lezing over moderniteit in de kunst. Aanvang 14.00 uur. Laatste middag van de tentoonstelling. Marc De Kesel, kunstfilosoof te Gent, houdt een lezing voluit getiteld: 'Realiteit als eis: de penibele moderniteit in anderhalve eeuw beeldende kunst'. Moderne beeldende kunst is al anderhalve eeuw oud en laat geen vooruitgang zien. De moderne beeldende kunst is door en door traditioneel. Dat is de stelling die De Kesel in zijn lezing verdedigt. Wandelend door de moderne kunstgeschiedenis toont hij aan dat het voor de kunst zaak is om telkens opnieuw haar ontstaanstrauma op de agenda te krijgen.

Marc De Kesel doceert filosofie aan de Artevelde Hogeschool te Gent en is senior onderzoeker aan de faculteit religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceert over continentale filosofie, cultuur- en religietheorie, kunstfilosofie en psychoanalyse. Zie ook www.marcdekesel.tk. De middag is georganiseerd door museum Ruim 1 op 10. Ook voor deze middag geldt: gratis toegang voor studenten en leden van de Firma Van Drie, anderen betalen 5 euro. Tevoren kan plaats worden gereserveerd via www.ruim1op10.nl. Via de nieuwsbrief van Ruim 1 op 10 kan men zich op de hoogte laten stellen van andere lezingen dit najaar.