zaterdag 5 september 2009

Hoe verder na 'Leden van de compositie'? Kom naar de algemene ledenvergadering op 11 september! Blijft de Firma Van Drie functioneren als de afgelopen maanden? En zo ja, wie worden dan de volgende tentoonstellingsmakers. Nu de tentoonstelling zijn laatste maand is ingegaan, wordt het tijd voor introspectie en vooruitkijken.

Hoe succesvol was 'Leden van de compositie'? De tentoonstelling is door velen ervaren als spannend, de vrijdagavonden als stimulerend. Méér dan vijftig personen werkten tot nu toe actief mee, onder wie relatief veel jonge, voor de Firma nieuwe kunstenaars. Gevestigde kunstenaars kwamen tot nieuwe dingen. Wat niet lukte, is álle firmanten te betrekken. Mogelijk kan dat met langer doorgaan, en met andere tentoonstellingsmakers.

De werkwijze van 'Leden van de compositie' laat zich samenvatten in vier hoofdpunten. Eén: Niet de exposerende kunstenaars, maar een of enkele tentoonstellingsmakers zijn artistiek verantwoordelijk. Zij proberen het beste uit de kunstenaars te halen. Twee: De makers van de tentoonstellingen laten zich bijstaan door een kleine huishoudelijke dienst die praktische hand- en spandiensten verleent. Drie: Het programma op vrijdagavond is onderdeel van de tentoonstellingen. Vier: Er bestaat tweerichtingverkeer. Tentoonstellingsmakers vragen kunstenaars; kunstenaars dienen zichzelf aan met ideeën en werk. Steeds wordt gekeken wat past.

Lees meningen over dit onderwerp. (Wordt komende tijd aangevuld.)